print
O firmă azeră va repara drumuri în Moldova din banii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
13.06.2014

Peste 50 de kilometri de drum național vor fi reabilitați în următorii doi ani. Conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a semnat un contract cu o firmă străină, care va efectua lucrările, evaluate la 33,7 milioane de euro. Banii sunt oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a informat că, potrivit contractului, vor fi aplicate penalităţi în cazul în care constructorii nu-şi vor face bine treaba: "Vreau să vă avertizez că Ministerul Transporturilor și Administrația de Stat a Drumurilor vor efectua un control riguros al calității și al termenului de dare în exploatare. Sper că termenele nu vor fi depășite".

Antreprenorul din Azerbaidjan, Anaf Shirinov, a precizat că la lucrări ar putea fi antrenaţi cel puţin 200 de moldoveni: "Dacă aici vom găsi forță de muncă, ingineri competenți, de ce nu? Care ar fi rațiunea să-i aducem din altă țară?"

Lucrările vor demara în cel mult două luni şi vor dura aproximativ doi ani, iar în total vor fi încheiate 14 contracte similare.

Copyright © 2024 Congresul Autorităţilor Locale din Moldova Toate drepturile rezervate.