Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus

      
24.03.2020     deschide.md

Satul Talmaza din raionul Ștefan-Vădă a intrat ieri în carantină pentru 40 de zile, după ce în localitate au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus. Primarul din sat, Eugen Prutean, a declarat pentru DESCHIDE.MD că autoritățile locale „au rămas singure în prima linie”, fiincă autoritățile centrale nu au asigurat intrarea satului în carantină ca și cum nici nu ar fi recunoscut decizia Comisiei raionale pentru situații excepționale.

Eugen Prutean afirmă că el împreună cu consilierii din sat au informat oamenii despre starea de carantină și restricțiile care le implică, iar Poliția nici nu ar fi prezentă la intrările și ieșirile din sat.

„Împreună cu consilierii am rămas singuri în prima linie în lupta cu coronavirusul. Satul are peste 7000 de locuitori și noi cu forțele proprii am anunțat lumea despre carantină și nevoia de autoizolare. Nimeni din autoritățile de sus nu au venit cu ajutor ori explicații despre cum anume să procedăm. Ei ce așteaptă să avem vreun deces ca în Italia și mai apoi să acționeze? Măcar să ne asigure cu elementarul – măști și dezinfectant”, a menționat Prutean.

Acesta a precizat că locuitorii au fost receptivi și în mare parte s-au autoizolat. „Văd că nu prea umblă numeni. Nici oameni, nici mașini”, a specificat primarul.

Amintim că mai multe localități din R. Moldova au intrat în carantină după confirmarea cazurilor de infectare cu COVID-19. Printre acestea se enumeră câteva sate din raionul Hâncești, orașul Sâgerei, un sat din raionul Orhei și localități din Soroca.

Până acum, autoritățile au confirmat 109 de cazuri de COVID-19.