Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Vom avea autostrăzi în Moldova? Chinezii sunt gata să investească în drumurile din țara noastră

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Vom avea autostrăzi în Moldova? Chinezii sunt gata să investească în drumurile din țara noastră

      
28.03.2019     autoblog.md

Două companii chineze care se ocupă de construcţia de infrastructuri rutiere se află în negocieri finale pentru a construi două autostrăzi în Republica Moldova!

Dacă se va întâmpla, potrivit South China Morning Post, acest lucru va deveni o premieră care va marca prima intervenţie chineză în ceea ce priveşte puterea de inginerie şi construcţie a statului asiatic într-un altul din Europa de Est. 

Potrivit informaţiilor, China Hyway Group şi China Railway Group Limited poartă discuţii pentru a construi două autostrăzi cu o lungime combinată de 300 kilometri pe teritoriul ţării noastre, citând declaraţiile lui Vitalie Iurcu, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, făcute într-un interviu.

Prima autostradă va fi de fapt o şosea de centură care va înconjura Chișinăul, iar cea de-a doua va lega raioanele de nord ale Moldovei cu vecinii din Ucraina, a mai adăugat Iurcu. Finanțarea pentru cele două proiecte, estimată la o sumă total combinată de 400.000.000 de dolari, va putea fi realizată în două moduri: fie finanțată integral de către China, fie împărţită între China și Moldova în proporţie de 85:15%.

„Proiectele vor îmbunătăți în mod semnificativ traficul rutier și vor contribui de asemenea la creșterea economică. Negocierile privind finanțarea vor fi încheiate în acest an și se preconizează că construcția va fi finalizată în trei ani”, a declarat Iurcu într-un interviu pentru publicaţia South China Morning Post în Hong Kong.