Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | În 3 raioane ale țării vor fi construite locuințe sociale

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

În 3 raioane ale țării vor fi construite locuințe sociale

      
26.07.2018     provincial.md

În raioanele Cantemir, Cahul și Cimișlia vor fi construite locuințe sociale, informează Provincial.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul Comitetului de Supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, desfășurată la Chișinău.

În cadrul ședinței, managerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale, Iunona Lungul a precizat că: ”Pentru obiectivele din Cantemir, Cahul și Cimișlia a fost finalizată, verificată şi supusă expertizei documentaţia de proiectare, a avut loc expertiza tehnică a imobilelor existente propuse pentru reconstrucție în cadrul proiectului. A fost calculat costul lucrărilor de construcție și serviciilor aferente. Suntem gata de lansarea procedurilor de licitație și ulterior contractarea antreprenorului general”.

Potrivit managerului Proiectului, Iunona Lungul, în total, în cele 3 raioane vor fi construite 91 de apartamente sociale, până la sfârșitul anului 2019.

Tot în cadrul ședinței Comitetului de Supraveghere  s-a discutat despre rezultatele realizării proiectului în raioanele Nisporeni, Leova, Fălești, Rezina, Glodeni. Astfel, au fost finalizate 185 de apartamente în raioanele Nisporeni și Leova, iar alte 132 de apartamente din raioanele Fălești, Rezina, Glodeni vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent.

Menționăm, pentru realizarea fazei II a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă  Republicii Moldova un împrumut în valoare de 20, 4 mln euro, pe un termen de până la 20 de ani. Până la finalizarea fazei II  vor fi construite circa 700 de locuinţe sociale pentru 2500 de persoane cu venituri mici.

Locuințele sociale sunt repartizate de comisii speciale create de consiliile raionale în baza Regulamentului ce prevede modul și condițiile de repartizare, criteriile și categoriile de eligibilitate. De asemenea, apartamentele sociale sunt oferite în locațiune, în baza unui contract încheiat cu autoritatea publică locală.

Dina Roșca