Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | CALM a participat la ședinţei Grupului consultativ al Instituţiei Publice „Fondul Provocările Mileniului Moldova”

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

CALM a participat la ședinţei Grupului consultativ al Instituţiei Publice „Fondul Provocările Mileniului Moldova”

      
20.04.2012    

În cadrul ședinței a mai fost audiat raportul domnului Valeriu Cosarciuc, Președinte Federației Naționale a Fermierilor, privind rezultatele vizitei de studiu la expoziția internaționalã ”Fruit Logistica”, Germania, precum și a domnului Anatol Usatîi, Director de proiect, FPM Moldova, privind activitățile realizate de FPM Moldova în contextul reabilitării drumului Sărăteni-Soroca.

Menționăm că CALM este membru al Grupului consultativ al Instituţiei Publice „Fondul Provocările Mileniului Moldova”. Fondul Provocările Mileniului Moldova este o instituție publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a implementa eficient și transparent Programul „Compact”, care își propune în perioada 2010-2015 să contribuie la eradicarea sărăciei în Republica Moldova prin dezvoltare economică. Mai multe informații pe pagina web www.mca.gov.md .

Programul Compact își propune să contribuie la creșterea veniturilor populaţiei Republicii Moldova prin creşterea productivităţii agricole şi extinderea accesului la pieţe şi servicii datorită unor drumuri mai bune.
Programul are o valoare de 262 milioane de dolari SUA oferiți în formă de ajutor nerambursabil de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului. Programul Compact prevede investiții considerabile în reconstrucția infrastructurii de irigare și modernizarea infrastructurii drumurilor, efectuate în cadrul proiectelor Tranziţia la Agricultura Performantă şi proiectului Reabilitarea Drumurilor.

Proiectul Tranziţia la Agricultura Performantă cuprinde patru activităţi majore distincte: Reforma sectorului de irigare, Reabilitarea a pînă la 11 sisteme centralizate de irigare, Accesul la finanţare în agricultură şi Creşterea vînzărilor în agricultura performantă.

Proiectul Reabilitarea Drumurilor îşi propune reabilitarea și modernizarea porţiuni de 93 km ce începe de la intersecția sărăteni pînă la Soroca (intersecția Drochia)