Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Republica Moldova şi piaţa înfrăţirilor

vezi mai mult

Lucrările la stația de epurare din Cantemir sunt pe ultima sută de metri
28.06.2020     
 
Ion Veste, primarul din Zaim, Căuşeni: "Satul trebuie să scape de sărăcie. Modernizarea infrastructurii în mediul rural cere investiții colosale."
01.06.2020     
 
Cum activează autoritățile publice locale pe timp de pandemie
21.05.2020      prime.md   
 
VIDEO: “Cu drag de Colibaşi” sau cum satul Colibaşi a devenit BRAND de raion
17.05.2020      moldova9.com   
 
Viorel Furdui: „Înfrățirile si parteneriatele între localitățile din RM cu cele din România - o cale sigură de aliniere la standarde UE și de dezvoltare locală.”
26.02.2020     
 

Republica Moldova şi piaţa înfrăţirilor

      
07.07.2016     www.europalibera.org

La intrare în Budești, municipiul Chișinău, stemele mai multor orașe stau afișate chiar sub denumirea comunei. Budeștiul este înfrățit cu trei localități din România și cu câte una din Italia, Germania, Suedia și Federația Rusă. Și multe alte localități din Moldova au „frați” peste hotare. Reprezentanții localităților înfrățite dezvoltă proiecte comune, își fac vizite reciproce, se ajută cu ce pot, mai ales „frații” din străinătate îi susțin pe cei din Republica Moldova, recunosc edilii localităților. Astfel că ideea înfrăţirii, beneficiile şi deschiderea de orizont în comunicare pe diferite domenii pe care le presupune căpătă tot mai multă popularitate în Moldova. În general, mişcarea europeană de înfrăţire are peste 50 de ani. Felul în care convieţuiesc acum ţările comunităţii europene se datorează şi acestui instrument ce a apropiat sate, oraşe, comunităţi… Un reportaj de Alexandru Popescu.