Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | FINANȚARE // O localitate din România donează 30 de mii de euro satului „înfrățit” din R. Moldova

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

FINANȚARE // O localitate din România donează 30 de mii de euro satului „înfrățit” din R. Moldova

      
29.04.2016     ziarulnational.md

Autoritățile locale din Cărpineni, raionul Hâncești, vor primi un ajutor financiar de 30 de mii de euro din partea localității Miroslava din județul Iași, România, pentru a moderniza stadionul din sat.

Consiliul local din Miroslava a votat astăzi unanim propunerea de alocare a banilor pentru frații de peste Prut. Cele două sate, ambele cu câte 11 mii de locuitori, au semnat un acord de înfrățire în septembrie 2015.

Reprezentanții celor două localități au avut anterior o întâlnire în cadrul căreia au discutat despre posibilitatea finanțării unor proiecte de infrastructură la Cărpineni și în final au optat pentru modernizarea stadionului.

Costul total al proiectul ar fi de peste 60 de mii de euro, iar partea românâ va aloca jumătate din sumă. Potrivit unei hotărâri a Guvernului României, suma maximă pe care o pot oferi consiliile locale pentru a sprijini satele înfrățite din R. Moldova este de 30 de mii de euro.

„Urmează ca decizia Consiliului local Miroslava să fie transmisă Ministerului Afacerilor Externe pentru a aproba acest acord de finanțare, sau vom demara o procedură de achiziții după alegerile locale din România, pentru a beneficia de finanțare directă”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL primarul satului Cărpineni, Ion Cărpineanu.

În localitate există un stadion amenajat în anii ’60, dar în prezent a rămas doar terenul cu buruieni. Elementele de infrastructură necesare pentru activitățile sportive, cum ar fi piste de alergare, tribune, vestiar în cădirea administrativă au fost distruse.