Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Aplicați! Producătorii agricoli pot beneficia de granturi în valoare de 3 milioane de dolari

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Aplicați! Producătorii agricoli pot beneficia de granturi în valoare de 3 milioane de dolari

      
22.04.2016     agora.md

Proiectul MAC-P a dat startul a două programe de granturi pentru producătorii agricoli. Prima linie de granturi este orientată spre grupurile de producători din sectorul horticol care doresc să investească în utilaje și tehnologii post-recoltă. 

A doua linie de granturi post-investiționale sunt destinate managementului durabil al terenurilor. Buget total - 3 milioane de dolari SUA. Producătorii agricultori vor beneficia de finanțare pentru aplicarea practicilor agricole prietenoase mediului.

Criteriile de eligibilitate: 

- Granturile investiționale sunt destinate grupurilor de producători din sectorul horticol;

- Grupurile de producători trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri (persoane juridice și/sau persoane fizice (ÎI, GT) cu activitate individuală de minim 3 ani în acest sector;

- Granturile investiționale sunt destinate pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă (linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, etc.)

- Granturile investiționale vor constitui 50% din investiția totală, cu un plafon de 350,000 dolari SUA per grup de producători. 

Toată informația necesară pentru a putea aplica la acest Program este expusă mai jos.

Manualul de alocare a granturilor. Partea II: Linia de granturi nerambursabile post-investiționale - ”Managementul durabil al terenurilor”

Anexa 1. Cerere de solicitare a grantului post-investițional destinat managementului durabil al terenurilor.

Anexa 2. Declarația pe propria răspundere a solicitantului.

Anexa 3.  Formularele Evaluării de Mediu.

Anexa 4. Proces Verbal 1.

Anexa 5. Justificarea costurilor.

Anexa 6. Fișa de evaluare a investiției.

Anexă  Ghidul practic ”Managementul Durabil al Terenurilor”(MDT), elaborat în cadrul proiectului MAC-P, care oferă fermierilor o amplă informație despre tehnologiile și practicile prietenoase mediului recomandate de a fi implementate în agricultură. Ghidul prezintă practici de bază, instrumente și echipamente de gestionare durabilă a terenurilor, măsuri și practici fito-ameliorative, măsuri hidrotehnice antierozionale, practici agro-forestiere și silvo-pastorale, inclusiv costurile de înființare. Toate aceste practici și echipamente stau la baza Manualului de alocare a granturilor post-investiționale destinate MDT.

În atenția producătorilor agricoli!

Întru anticiparea multiplilor întrebări referitoare la aspectul de mediu al Programelor de granturi, producătorii agricoli care întâmpină dificultăți în procesul de completare  a Formularele de evaluare de mediu (Anexa 3), se pot adresa după suport consultativ către expertul proiectului MAC-P Aurel Overcenco: e-mail: overcenco@gmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  tel: 022 72 84 26,  0692 40 675.

Producătorii agricoli care doresc să iniţieze investiţii în practici şi măsuri de protecţie şi ameliorare a solurilor pot beneficia de consultanţă gratuită pentru identificarea practicilor potrivite: cu recomandări, deplasări în teren, suport acordat pentru completarea documentelor de aplicare la program (Anexele  4, 5, 6).