Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Primar de Strășeni: Nu fac piață cu niciun partid

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Primar de Strășeni: Nu fac piață cu niciun partid

      
19.04.2016     unimedia.info

Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, afirmă că în a fost vizitată de reprezentanții mai multor partide politice cu oferte ca să adere la aceste formațiuni. De regulă, se întâmplă înainte de campanie electorală. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA. 

"Vizite am avut din partea reprezentanților tuturor partidelor. Era chiar și o insistență de a candida pe lista partidelor respective. Am decis și am rămas fermă pe poziții că voi candida independent. În ultimul moment, le-am spus asta tuturor. A fost o decizie corectă și mă mândresc cu acest fapt. Am putut rezista acelor presiuni", a specificat invitata.

Valentina Casian spune că printre cei care au vizitat-o au fost miniștri sau demnitari de rand înalt.

"Vin, te vizitează, nu poți să refuzi pentru că vin miniștri, oameni cu funcții înalte și nu îi poți spune că nu am timp pentru tine. Ei vin la discuții, dar printre altele vin și cu propuneri. Pentru ei era important ca să candidaze pe lista partidului lor, pentru că numărul de consilieri va fi mult mai mare", a povestit edilul.

Primarul de Strășeni afirmă că nu o interesează niciun fel de târg cu partidele politice, chiar dacă se mai insistă sau se fac presiuni.

"După alegeri, nu mai au la ce veni. Se întâmplă înainte de alegeri. Și în 2011 am avut propuneri și de la partidele de dreapta și de stânga să candidez pe listele lor. În 2015 a fost aceeași situație. Eu nu fac piața nici cu un reprezentant al niciunui partid, nu mă interesează absolut de loc. Eu exclud târgurile. Aceste târguri se mai întâmplă acum în consiliul orășenesc", a conchis sursa.

  

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.