Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Primarul orașului Ialoveni din Republica Moldova, în vizită la Pașcani

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Primarul orașului Ialoveni din Republica Moldova, în vizită la Pașcani

      
18.03.2016     7est.ro
La data de 16 martie, primarul orașului Ialoveni Sergiu Armașu alături de viceprimar a vizitat Municipiul Pașcani. De pe listă nu au lipsit somptuoasa clădire a Primăriei, alături de Esplanadă, Parc, biserici. Noul edil s-a arătat încântat de primire și Pașcani. El speră la o frumoasă și fructoasă colaborare pe mai multe planuri de la administrație, economie și cultură. Sergiu Armașu a adus și un cadou. Primarul Pantazi speră să întoarcă vizita cât de curând, transmite INFOBIT.

De la primele ore ale dimineții, Pașcaniul a primit oaspeți. Este vorba despre o întâlnire de colaborare între primarii și viceprimarii din raionul Ialoveni – Republica Moldova și Pașcani. Întâlnirea a avut loc pentru stabilirea unui program care să se finalizeze cu un act semnat de înfrățire a celor două orașe.

După mai multe discuții și vizite prin Municipiu, primarul din Ialoveni s-a arătat încântat de Pașcani. Chiar dacă vizita nu a fost una anunțată, edilul Armașu spune că în viitorul apropiat să existe o colaborare fructoasă, de la atragere de fonduri europene în comun până la evenimente artistice și culturale.

Pașii care trebuie urmați sunt proiecte de hotărâre semnate de către consilierii locali din Pașcani și Ialoveni, dacă sunt votate de către aceștia se trece la semnarea momoriului. Edilii din Republica Moldova au venit cu un suvenir. Este vorba despre un tablou pictat de un artist din Ialoveni ce reprezintă centrul localității. Dumitru Pantazi, impresionat de gest, lansează o invitație artiștilor din Municipiu, să picteze și ei zonele frumoase din Pașcani și să fie organizată o expoziție.

Amintim că în anul 2011, primarul de atunci al Municipiul Pașcani, Grigore Crăciunescu a semnat un protocol de înfrățire între Pașcani și Ialoveni, la Primăria din orașul de peste Prut. Primar la Ialoveni pe atunci era Gheorghe Caracuian.