Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Ședința Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Ședința Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor

      
14.12.2015     adrsud.md

Recent, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor, cu scopul de a identifica noi inițiative de colaborare și oportunități de cooperare în domeniul dezvoltării regionale.

La eveniment au participat reprezentanţii instituțiilor guvernamentale, organizaţiilor donatoare și ambasadelor, la fel și reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională precum şi reprezentanţii societăţii civile. 

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a menționat, în debutul ședinței, importanța planificării sectoriale regionale,  utilitatea planurilor sectoriale regionale elaborate cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), precum și necesitatea elaborării Planurilor urbanistice generale ale localităților rurale din Republica Moldova.

"Fondurile UE planificate pentru perioada 2014-2020, oferă noi oportunități pentru dezvoltarea regională din țara noastră prin realizarea Programului operaţional comun România - Republica Moldova 2014 - 2020, Programul operaţional comun ''Bazinul Mării Negre'' 2014 - 2020, Programul transnaţional ''Dunărea'' 2014 - 2020, lansat în septembrie curent. Este important să observăm impactul proiectelor realizate asupra calității vieții beneficiarilor și să intensificăm colaborarea inter-instituțională în scopul realizării eficiente a proiectelor. Sunt ferm convins că întrunirile în acest format impulsionează activitatea instituției și contribuie la formarea unei viziuni de consens, inclusiv posibilitatea extinderii colaborării cu donatorii", a subliniat,  Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost nominalizate activitățile prioritare și proiectele realizate în acest an de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu Agențiile de Dezvoltare Regionale, precum și au fost reactualizate necesitățile sectoriale.