Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video | Unii primari sunt nemulţumiţi de implementarea legii privind finanţele publice locale (VIDEO)

vezi mai mult

Lucrările la stația de epurare din Cantemir sunt pe ultima sută de metri
28.06.2020     
 
Ion Veste, primarul din Zaim, Căuşeni: "Satul trebuie să scape de sărăcie. Modernizarea infrastructurii în mediul rural cere investiții colosale."
01.06.2020     
 
Cum activează autoritățile publice locale pe timp de pandemie
21.05.2020      prime.md   
 
VIDEO: “Cu drag de Colibaşi” sau cum satul Colibaşi a devenit BRAND de raion
17.05.2020      moldova9.com   
 
Viorel Furdui: „Înfrățirile si parteneriatele între localitățile din RM cu cele din România - o cale sigură de aliniere la standarde UE și de dezvoltare locală.”
26.02.2020     
 

Unii primari sunt nemulţumiţi de implementarea legii privind finanţele publice locale (VIDEO)

      
18.03.2015     www.trm.md
După nenumărate proteste prin care cereau descentralizarea autorităţilor publice locale, primarii se arată nemulţumiţi de modul în care noua lege privind finanţele publice locale este implementată. Ei au venit cu mai multe propuneri de modificări a legii, relatează Mesager.
„Constatăm astăzi că autoritățile locale practic devin insolvabile, pentru că nu-și pot asigura cu lichidități primele cinci luni ale anului activitățile instituțiilor finanțate de la bugetele locale”, afirmă Nicolae Tudoreanu, primarul satului Feşteliţa.

„Ei nu au făcut tot despre ce a fost scris în legea cu privire la strategia despre descentralizare. Acolo a fost indicat că înainte de toate trebuie să fie elaborat un nomenclator cu privire la serviciile publice, pentru nivelul 1 și nivelul 2, dar nu a fost așa”, susține Marina Covali, viceprimar, municipiul Bălți.

Primarii au venit cu un şir de propuneri şi sugestii privind perfecţionarea legilor din domeniul administraţiei publice. Noua lege privind finanţele publice locale, care presupune descentralizarea, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie curent. Potrivit acesteia, banii alocați din bugetul central sunt transferați direct primăriilor localităților.