Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Ambasadorul Japoniei a efectuat o vizită de lucru la Orhei

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

Ambasadorul Japoniei a efectuat o vizită de lucru la Orhei

      
08.07.2014     orhei.md

Joi, 03 iulie 2014, în vizită de lucru la Orhei s-a aflat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, dl. Toichi SAKATA.

Scopul vizitei a fost finisarea implementării proiectului ”Îmbunătățirea condițiilor sanitare în 5 instituții preșcolare din orașul Orhei” realizat cu suportul financiar al Fundației Kusanone. În cadrul călătoriei sale la Orhei, dl Toichi SAKATA, a vizitat două instituții beneficiare a proiectelor finanțate de către Ambasada Japoniei, și anume: casa-internat pentru copii cu deficiențe mintale (băieți) din orașul Orhei și grădinița ”Clopoțel” nr.5. De asemenea, dl. ambasador a participat la masa rotundă cu beneficiarii proiectului, directorii și părinții grădinițelor din oraș, administrația orașului Orhei, managerii întreprinderilor municipale și mass-media.

În momentul înmânării diplomei care confirmă oficial încheierea implementării proiectului, dl. ambasador Toichi SAKATA a menționat că proiectul ”Îmbunătățirea condițiilor sanitare în 5 instituții preșcolare din orașul Orhei” poate fi considerat drept unul implementat cu succes și că Ambasada Japoniei este deschisă pentru o nouă colaborare. La finalul întâlnirii dl. ambasador și primarul orașului Orhei, dl. Vitalie Colun, au convenit asupra înaintării unei noi propuneri de proiect în vederea obținerii unei noi finanțări din partea Fundației Kusanone. 

Menționăm că proiectul ”Îmbunătățirea condițiilor sanitare în 5 instituții preșcolare din orașul Orhei” a fost implementat în perioada septembrie 2013 - iunie 2014. În cadrul acestui proiect au fost schimbate geamurile și ușile în 5 instituții de învățământ preșcolar din orașul Orhei. Astfel, din sursele proiectului au fost schimbate 218 ferestre și 25 de uși, din contribuția primăriei au fost schimbate 54 de ferestre și 8 uși. de acest proiect au beneficiat grădinița nr.1, grădinița nr.2, grădinița nr.5, grădinița nr.6 și grădinița nr.8.