Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Călărași, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru blocul locativ destinat persoanelor nevoiașe

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

La Călărași, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru blocul locativ destinat persoanelor nevoiașe

      
30.06.2014     mdrc.gov.md

La finele săptămînii trecute, la Călărași, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru blocul locativ destinat persoanelor nevoiașe.

În acest context, o comisie din care au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Inspecției de Stat în Construcții, autorităților publice locale de nivelul II s-au deplasat la fața locului pentru a cerceta vizual construcția, a examina lucrările efectuate, precum și pentru a observa dacă lucrările au fost executate conform contractului.

"Recepţia la terminarea lucrărilor este o etapă esenţială în construcția unui obiectiv, acesta fiind momentul în care se evaluează conformitatea şi calitatea lucrărilor efectuate de către constructor, înainte de darea în folosință a locuințelor. Scopul este să urmărim ca executantul să își îndeplinească obligaţiile în conformitate cu prevederile contractului şi ale documentaţiei de proiect.  Am constatat unele lucrări neterminate și am stabilit un termen de 2 săptămîni pentru înlăturarea tuturor obiecțiilor, ulterior urmează să decidem data pentru darea în exploatare a blocului" a menționat Iunona Lungul, directorului Unității de Implementare a Proiectului.

Blocul de locuințe sociale are 5 nivele, circa  40 de apartamente finalizate "la cheie". Astfel, beneficiarii vor dispun de bucătărie și baie mobilată dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardosea finită cu gresie, teracotă și laminat, precum și pereți tencuiți, inclusiv vor fi conectați la rețelele de apă și canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu și internet, etc.

 Amintim,  blocul a fost construit în cadrul Proiectului de Construcţie a Locuinţelor pentru Păturile Socialmente Vulnerabile din Republica Moldova, finanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Valoarea totală a proiectului constituie circa 25,1 mln lei. 65% din suma totală fiind împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pe un termen de 20 ani, iar 35% constituie contribuția Republicii Moldova, inclusiv aport nefinanciar.