Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | În raionul Anenii Noi vor fi crescute produse ecologice

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

În raionul Anenii Noi vor fi crescute produse ecologice

      
23.06.2014     trm.md
În preajma satului Varniţa, raionul Anenii Noi, va fi construit un iaz, iar ulterior altele 5 în cascadă, pentru irigare în gospodăria bio-organică „Gura Bâcului”, pe o suprafaţă de 27,9 hectare. Sensul conceptului gospodăriei bio-organice este gestionarea agriculturii ţărăneşti în condiţii naturale, fără aplicarea pesticidelor.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, proiectul este înaintat de firma austriacă „Holzer Permaculture” şi este bazat pe păstrarea sistemelor de autoconservare, folosirea solului în mod natural, cu scopul obţinerii produselor agricole ecologic pure. În prezent, reprezentanţii ministerului, dar şi cei ai Inspectoratului Ecologic de Stat etc., examinează proiectul de execuţie a lucrărilor.
Ministerul Mediului a salutat iniţiativa de dezvoltare şi răspândire a conceptului de permacultură (cultură permanentă), bazată pe imitarea relaţiilor ce există în ecosistemele naturale, dar cu condiţia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, transmite IPN.