Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | O firmă azeră va repara drumuri în Moldova din banii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

O firmă azeră va repara drumuri în Moldova din banii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

      
13.06.2014     www.publika.md

Peste 50 de kilometri de drum național vor fi reabilitați în următorii doi ani. Conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a semnat un contract cu o firmă străină, care va efectua lucrările, evaluate la 33,7 milioane de euro. Banii sunt oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a informat că, potrivit contractului, vor fi aplicate penalităţi în cazul în care constructorii nu-şi vor face bine treaba: "Vreau să vă avertizez că Ministerul Transporturilor și Administrația de Stat a Drumurilor vor efectua un control riguros al calității și al termenului de dare în exploatare. Sper că termenele nu vor fi depășite".

Antreprenorul din Azerbaidjan, Anaf Shirinov, a precizat că la lucrări ar putea fi antrenaţi cel puţin 200 de moldoveni: "Dacă aici vom găsi forță de muncă, ingineri competenți, de ce nu? Care ar fi rațiunea să-i aducem din altă țară?"

Lucrările vor demara în cel mult două luni şi vor dura aproximativ doi ani, iar în total vor fi încheiate 14 contracte similare.