Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | 40 de familii din raionul Călărași vor beneficia, în curând, de locuințe de la stat

vezi mai mult

În comuna Feștelița va fi amenajat un parc cu panouri fotovoltaice
26.06.2020      stiri.md   
 
Programul USAID Comunitatea Mea selectează noi APL-uri pentru a beneficia de asistența USAID începând cu 2020
26.06.2020     
 
CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19
26.06.2020     
 
Implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de origine devine o practică națională, prin programul DAR 1+3
20.06.2020     
 
Votează Moldova! Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița concurează la premiul UE pentru energie durabilă 2020
16.06.2020      ecopresa.md   
 

40 de familii din raionul Călărași vor beneficia, în curând, de locuințe de la stat

      
13.06.2014     www.publika.md

40 de familii din raionul Călărași vor beneficia de locuințe de la stat, pe care le vor închiria. Lucrările de construcție sunt pe ultima sută de metri, iar blocul urmează a fi dat în folosinţă până la sfârșitul acestei luni. Beneficiarii sunt familiile cu venituri mici, persoanele cu dizabilităţi şi tinerii specialişti. Chiria lunară va fi între 300 şi 500 de lei.

"Apartamentele vor fi transmise prin contract pentru o perioadă de cinci ani. Vom da termen de o lună pentru a depune dosarele pentru a beneficia de apartamente. Este un rând de 87 de persoane", a spus președintele raionului Călărași, Ilie Rău.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor susține că lucrările sunt executate fără întârziere.

"Autoritatea locală este coninteresată ca să dăm în termenii stabiliți pentru ca cât mai curând să fie repartizate cele 40 de apartamente", a specificat ministrul MDRC, Marcel Răducan.

Proiecte similare se desfăşoară şi în raioanele Hâncești, Sângerei și Briceni. Anul acesta, construcția locuințelor sociale urmează să înceapă în Soroca și Leova. Banii pentru construcția locuinţelor au fost împrumutați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Suma împrumutului este de 25 de milioane de lei. Acesta va fi rambursat în 20 de ani.