Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Peste o sută de producători de combustibil din biomasă prosperi pe piaţa autohtonă, zeci de instituţii publice şi mii de beneficiari ai sistemelor de încălzire pe biomasă
Acestea sunt doar câteva din succesele raportate în cadul şedinţei de bilanţ al activităţii Proiectului Energie şi Biomasă pentru I trimestru al anului curent. Raportul a fost prezentat la 27 mai 2014, în cadrul şedinţei Consiliului Proiectului Energie şi Biomasă (PEBM), prezidată de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.
29.05.2014      www.mec.gov.md   
Bulgaria va deschide un Centru de informare despre UE la Taraclia
Anunţul a fost făcut de ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Petar Vâlov, în cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului Igor Corman. Potrivit diplomatului bulgar, Centrul de informare va fi amplasat în incinta Universităţii de Stat „Grigore Ţambalac” din Taraclia şi va fi inaugurat la 10 iunie curent, de către miniştrii de Externe ai Republicii Moldova şi Bulgariei.
29.05.2014      trm.md   
     
PREMIERĂ în raionul Leova care vizează mai multe școli și grădinițe
Nouăsprezece şcoli şi grădiniţe din raionul Leova vor trece la încălzirea pe biomasă şi vor avea, în premieră pentru R. Moldova, un serviciu de gestionare a acestora.
29.05.2014      www.ziarulnational.md  
Campania de Promovare a Eficienței Energetice în derulare
Miercuri, 28 mai 2014, în cadrul Campaniei de Promovare a Eficienței Energetice desfășurate de către Primăria orașului Orhei, în parteneriat cu Proiectul USAID de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP), au fost desfășurate două lecții publice cu privire la eficiența energetică și beneficiile aplicării acesteia.
29.05.2014      orhei.md  
     
România acordă bani pentru grădiniţele din Moldova: Peste 400 de instituţii preşcolare vor fi reparate
Peste 400 de grădiniţe din ţară vor fi reparate în această vară din banii Guvernului României. Bucureştiul va aloca 20 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru reconstrucţia clădirilor, dotarea lor cu mobilier, dar şi amenajarea terenurilor de joacă pentru copii.
27.05.2014      www.publika.md  
Soluțiile pentru problemele din mediul rural discutate de primarii satelor din raionul Ungheni
Primari ai satelor din raionul Ungheni, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și grupurile de initivă au discutat, săptămîna trecută, despre problemele cu care se confruntă în localitățile lor. Intîlnirea a avut loc la Centrul de informare pentru cetățeni din cadrul Primăriei orașului Ungheni.
27.05.2014      ungheni.md   
     
Alimentarea cu apă în Moldova: Ce volum revine unui locuitor
Anual numărul localităţilor dotate cu sisteme de alimentare cu apă este în creştere în Republica Moldova, iar în 2013 numărul acestora fiind de 384 localităţi faţă de 351 în anul 2009. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, numărul sistemelor de alimentare cu apă a crescut ca urmare a punerii în funcţiune pe parcursul anului a 39 sisteme de alimentare cu apă.
27.05.2014      agora.md  
ANUNȚ! Organizația pentru Dezvoltare Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) organizează gratis cursuri de instruire pentru Antreprenori și viitori
Organizația pentru Dezvoltare Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) organizează gratis cursuri de instruire pentru Antreprenori și viitori antreprenori
26.05.2014     
     
Rîul Prut va deveni sursa principală de apă potabilă pentru locuitorii satelor Grozești, Vărzărești și orașul Nisporeni
Pînă în anul 2016, rîul Prut va deveni sursa principală de apă potabilă pentru locuitorii satelor Grozești, Vărzărești și orașul Nisporeni. Proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă pentru aceste localități a fost lansat chiar recent, pe 16 mai, în prezența mai multor oficialități de la Chișinău, dar și a conducătorilor din administraţia publică raională şi locală.
23.05.2014      www.expresul.com  
În Costești, Ialoveni va fi construită o Casă de ambalare pentru păstrarea și procesarea fructelor și strugurilor
Costești, 22 mai 2014 - Specialiști din cadrul Secției managementul proiectelor (SMP) a Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au întreprins o vizită de lucru la proiectul "Grup de producători și Casă de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export". La întrunire au mai participat managerul de proiect, antreprenorii și asociatul din cadrul proiectului.
23.05.2014      adrcentru.md  
     
A fost şi rămîne o luptătoare
Chiar dacă au trecut mai bine de zece ani de cînd s-a „despărţit” de primărie, Feodosia Croitoru din Ciuteşti mai este numită şi astăzi de către localnici „primărița noastră”. Şi astăzi mai vin la ea după un sfat, după o încurajare. Îi ascultă cu atenţie pe toţi şi îi ajută cu ce poate.
23.05.2014      www.expresul.com  
Moldova ar putea primi de la UE aproximativ 175 de milioane de euro
Moldova ar putea primi de la Uniunea Europeană aproximativ 175 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii regionale, sporirea eficienţei energetice, dar şi pentru prelucrarea deşeurilor. Deocamdată, cele mai multe proiecte de acest fel sunt finanţate din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională. Bugetul anual al acestuia depăşeşte zece milioane de euro. Totodată, vicepremierul Valeriu Lazăr spune că Agenţiile pentru Dezvoltare Regională sunt pregătite să atragă mai multe fonduri europene.
23.05.2014      m.publika.md  
     
La Bălţi au fost lansate troleibuze noi
Primele nouă troleibuze din cele 23 procurate cu suportul UE şi BERD au fost lansate astăzi la Bălţi. Troleibuzele au sistem de condiţionare, sunt ecologice, econome şi sunt dotate cu scară care asigură accesul în transport a persoanelor în etate şi a celor în scaune cu rotile.
23.05.2014      trm.md  
Implementarea Politicilor de Dezvoltare Regională: Care sunt factorii cheie pentru succes?
În perioada 21-22 mai 2014, la Chișinău, oficiali din 20 de țări responsabili de domeniul dezvoltării regionale inclusiv conducerea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) sau întrunit în cadrul celei de-a 4-a ediții a Conferinței de cooperare internațională "Depășirea disparităților regionale". Tematica ediției din acest an fiind "Implementarea Politicilor de Dezvoltare Regională: Care sunt factorii cheie pentru succes?".
22.05.2014     
     
Sergiu Palihovici: În perioada următoare, vom spori eforturile de implementare a reformei de descentralizare
Interviu cu Secretarul general adjunct al Guvernului responsabil politici de descentralizare și relațiile cu APL
22.05.2014      descentralizare.gov.md   
Moldova are cea mai mare stație de epurare din Europa
Cea mai mare stație de epurare din Europa, construită pe baza tehnologiei „Zone Umede Construite” este la Orhei. Aflată la moment în perioada de testare, aceasta filtrează zilnic o cantitate între 1400 și 1500 de metri cubi de deșeuri, capacitatea maximă fiind de aproape 4000 de metri cubi.
21.05.2014      agora.md  
     
Comuna Gradişte devine tot mai frumoasă
Perioada de amenajare şi salubrizare a localităţilor din raionul Cimişlia, anunţată de către autorităţile publice locale de nivelul doi de la 25 martie până la 25 mai 2014, a găsit o largă susţinere în rândul populaţiei din comuna Gradişte, care s-a încadrat activ în concursul organizat cu această ocazie.
20.05.2014      gazetadesud.md  
Consultarea publică a Programului Regional Sectorial de Alimentare cu Apă și Canalizare pentru Regiunea de Dezvoltare Centru
Programele Regionale Sectoriale (PRS) reprezintă un instrument operațional în planificarea regională cu menirea de a spori capacitatea APL în elaborarea proiectelor regionale durabile şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea fluxului de proiecte în domeniul Alimentării cu Apă și Canalizare (AAC). PRS
16.05.2014      www.adrcentru.md   
     
Ion NEGHINĂ, primarul satului Covurlui: „Degeaba reparăm drumuri, şcoli şi case de cultură, dacă nu facem nimic ca să ținem tineretul acasă”
A devenit primar pentru că ţine mult la satul natal. A văzut, de-a lungul anilor, cu ce probleme se confruntă localitatea şi s-a gândit că ar fi posibil de rezolvat unele din ele. Majoritatea tinerilor de seama lui au ales calea pribegiei, plecând la munci peste hotare. El însă a iniţiat în satul natal o afacere şi, când a pus-o pe picioare, văzând că localitatea devine din ce în ce mai delăsată şi neatractivă, şi-a zis: „Cine dacă nu eu?”. E vorba de primarul satului Covurlui din raionul Leova, Ion Neghină, un tip ambiţios, om de caracter, capabil să demonstreze că poate rezolva şi rezolvă problemele cu care se confruntă covurluienii.
13.05.2014      gazetadesud.md  
     
1 2 »»